Propozycja na drugie śniadanie, podwieczorek lub przekąskę o każdej porze dnia i nocy. Placuszki można zjadać same lub w towarzystwie ulubionej konfitury, masła orzechowego lub innego smarowidła. Składniki są bardzo zdrowe, nie znajdziecie tu ani grama mąki, masła czy cukru. Dla dbających o linię przypadnie do gustu zatem niska zawartość kaloryczna. Polecam na małe co nieco, gdy w czasie diety najdzie nas ochota na słodką przekąskę. :) Do pałaszowania zarówno w wersji na ciepło jak i na zimno.Pieczone placuszki owsiane
- Temperatura pieczenia:
- 180oC |
- Czas pieczenia:
- ~13 min |
- Ilość:
- 12 szt.
Składniki (składniki na 12 placuszków)
Przygotowanie - 6 łyżek płatków owsianych
- 6 łyżek otrębów owsianych
- 2 łyżki nasion słonecznika
- 100 g chudego twarogu
- 1 jajko
- 3 łyżki ksylitolu
- 2 łyżki mąki kokosowej
- 1 łyżeczka esencji waniliowej
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Podziel się swoimi uwagami na temat przepisu