Ciasto drożdżowe COOLinarna Strefa 29.1.13 M aślane drożdżowe ciasto, obowiązkowo z kruszonką. :) Bardzo ważne jest by dodać do ciasta dobrej jakości masło śmietankowe. To dzięki n... Read more 1 komentarz:
Chleb z orzechami COOLinarna Strefa 27.1.13 B ardzo dobry chleb o miękkim, ale i zwartym, lekko wilgotnym miąższu (nie kruszy się). W smaku jest naprawdę orzechowy, w stylu francuski... Read more 6 komentarzy:
Sernik z brzoskwiniami COOLinarna Strefa 22.1.13 B ardzo kremowy sernik z brzoskwiniami na cieście kakaowo - miodowym. Duża porcja, na dużą blachę. :) Ciasto na spód sernika pochodzi z pr... Read more 19 komentarzy:
Chleb orkiszowy II COOLinarna Strefa 12.1.13 K olejny przepis na chleb z wykorzystaniem zdrowej mąki orkiszowej. Przepis jest prosty. Wystarczy wszystkie składniki odmierzyć, wyrobić ... Read more 3 komentarze:
Tort kajmakowy COOLinarna Strefa 12.1.13 P yszny, delikatny, mięciutki tort orzechowy przekładany kremem na bazie masy kajmakowej. Przypomina mi tiramisu - tyle, że w wersji kajma... Read more 22 komentarze:
Chleb graham, klasyczny COOLinarna Strefa 9.1.13 K olejny wypiek chleba, tym razem z mąki graham. Przepis jest bardzo prosty a smak chleba naprawdę dobry, miodowy. Chleb graham, kl... Read more 1 komentarz:
Muffinki czekoladowe COOLinarna Strefa 7.1.13 B ardzo dobre muffinki czekoladowe z dodatkiem kawy rozpuszczalnej (kawa wzmacnia smak kakao) oraz pyszną orzechową niespodzianką w środku... Read more 6 komentarzy:
Królewiec COOLinarna Strefa 4.1.13 B ardzo smaczne, miodowo-kakaowe ciasto przekładane kremem budyniowym i biszkoptem. Mięciutkie i delikatne. Bardzo ładnie się kroi i piękn... Read more 14 komentarzy:
Chleb fiński COOLinarna Strefa 3.1.13 C hleb pszenno-żytni na jogurcie. Wcześniejsze przepisy (np. 1 lub 2 ) na chleb zawierały w sobie wodę w związku z czym, ciasto było luźn... Read more 4 komentarze:
Snikers vel Gosiak COOLinarna Strefa 2.1.13 W Internecie funkcjonuje wiele wariantów tego ciasta. My mamy swoją wersję a ciasto nazywa się u nas Gosiak :) Na to pyszne ciasto składa... Read more 14 komentarzy: